Različite dijagonale zaslona i težina

Težina prijenosnih računala najviše ovisi o njihovoj veličini koja se mjeri prema dijagonali zaslona. Vrlo popularni su modeli s dijagonalom od 15,4″ jer nude relativno dobar omjer prikaza na zaslonu s ukupnom težinom cijelog računala. Prijenosna računala s većim dijagonalama su u pravilu i dosta teža te iako su prenosiva, neće vam baš biti ugodno ako ćete ih morati duže vrijeme nositi. 

Ovisno o poslu kojim se planirate baviti, najbolje je da u trgovini s računalima pogledate razlike među modelima s različitim veličinama dijagonale kako biste iz prve ruke vidjeli što vam najviše odgovara.

SSD disk za poboljšanje brzine

SSD disk se danas može pronaći na stolnim i prijenosnim računalima. Nudi drugačiji način zapisivanja podataka od HDD diska koji se nametnuo kao određeni standard. HDD disk pri pronalasku podataka mora zavrtiti svoje ploče, dok SSD disk nema ploča i podatke prolazi puno brže, odnosno gotovo instantno.

Čitajte i sljedeći članak: Servis računala je prava podrška za vaše potrebe

U trenutku kada shvatimo da smo ostali bez osnovnog sredstva za posao važno je znati da se možemo osloniti na profesionalni servis računala koji će brzo i kvalitetno riješiti problem.

U početku SSD diskovi nisu bili toliko popularni jer je njihova cijena bila puno viša od odnosu na HDD diskove, a ujedno su nudili i puno manje kapacitete. Kao i sa svim drugim komponentama, situacija se drastično promijenila. SSD diskovi su još uvijek nešto skuplji, no također nude i puno veće kapacitete i dugotrajniji su. Kada se tome doda da je brzina zapisivanja i čitanja puno bolja, svakako se isplati uložiti u model koji ga posjeduje. Kada na SSD disku imate operativni sustav, možete očekivati da će se on puno brže pokretati, a i razlika u brzini otvaranja i korištenju brojnih drugih aplikacija i igara će također biti očigledna.

Postovi iz iste kategorije: