Renovirate stan, opremate novi ili pak želite preurediti postojeće izvore svjetlosti, LED žarulje su najbolji odabir za osvjetljenje prostorija. Postoji nekoliko razloga zbog kojih su LED žarulje postale tako popularne i u veoma kratko vrijeme preuzele cijelo tržište žarulja sa žarnom niti. Kroz ovaj tekst uputit ćemo vas u kupnju žarulja LED tehnologije te ukazati na neke njihove karakteristike koje im daju značajne prednosti u odnosu na ostale oblike rasvjete prostorija.

Raspored rasvjetnih tijela u stanu

Prva stvar koju morate učiniti prije odlaska u kupnju je odlučiti se na raspored rasvjete u stanu. Budući da je glavni izvor svjetlosti tijekom dana prirodna svjetlost, pripazite na to da namještaj ne blokira prozore, kako bi stan bio osvijetljen. Kod umjetne rasvjete, neophodno je kvalitetno osvijetliti glavne prostorije i kupaonicu, a kako bi to učinili možete se odlučiti na neka dodatna rasvjetna tijela, poput:

  • Samostojeće lampe za dnevni boravak
  • Noćne lampe
  • Dodatne žarulje kod ogledala u kupaonici

LED žarulje pružaju puno jače i kvalitetnije osvjetljenje, no u nekim je prostorijama nedovoljno samo jedno rasvjetno tijelo. Najvažnije prostorije u kojima morate imati kvalitetno svjetlo su kupaonica i dnevni boravak. U dnevnom boravku ćete provoditi najviše vremena i zbog toga je bitno da se oči ne umaraju uslijed loše osvijetljenosti. S druge strane, u kupaonici će vam kvalitetna rasvjeta pomoći da vidite sve nepravilnosti na koži i lijepo se našminkate.

LED žarulje pružaju puno jače i kvalitetnije osvjetljenje

Prednosti LED žarulje

Prednosti LED žarulje su ogromne u odnosu na druga rasvjetna tijela. Zbog toga su upravo one najbolji odabir za osvjetljenje stana, a to potvrđuje njihova primjena i u raznim drugim industrijama, poput automobilske. 

Čitajte i sljedeći članak: Dekorativne tegle za cvijeće za vrt

Plastične tegle za cvijeće su najpraktičnije za održavanje i svakako su najlakše. Metalne su također često lagane, pogotovo ako se radi o običnom limu, ali one su sklone zagrijavanju i nisu prikladne za vanjsku upotrebu.

Neki od razloga zbog kojih su LED rasvjetna tijela za stan najbolji izbor su:

  • Pružaju prirodnije i kvalitetnije osvjetljenje
  • Troše znatno manje energije
  • Dugotrajne su i radni vijek im je oko 50,000 radnih sati
  • Ne zagrijavaju prostor
  • Ne smeta im paljenje i gašenje

Žarulje sa žarnom niti su do prije nekoliko godina bile glavni oblik rasvjete, no danas je LED tehnologija znatno kvalitetnija i dostupnija nego u prošlosti. Iako i dalje mnogi zbog jeftinije cijene biraju žarnu nit, na dugoročno su LED puno isplativije.

Rasvjeta dječjih soba

Posebno je važno imati kvalitetnu rasvjetu u dječjim sobama, kako bi se održala kvaliteta dječjeg vida. Igrajući se s raznim igračkama ili pak pišući zadaću za radnim stolom, ako rasvjeta nije dovoljno jaka oči se neprestano naprežu. Zbog toga je odabir LED rasvjete veoma važna za svaki stan.

razsvjeta kupaonice

Atraktivna kupaonska rasvjeta

Ako ste jedan od onih koji se konačno domagao vlastitog doma, bez obzira jeste li kupili stan ili kuću, slijedi vam težak posao njegovog opremanja. Vjerojatno će mnogi krenuti s namještajem kao glavnim dijelom svog doma, ali uz to, vrlo važna je i unutarnja rasvjeta.

Postovi iz iste kategorije: