Vožnja bicikla danas je mnogima hobi, dok se neki njime bave čak i profesionalno. Bez obzira jeste li amater ili profesionalac, preporuka je da imate barem osnovnu biciklističku opremu kada se vozite. Najvažnija je svakako kaciga koju biste uvijek trebali imati na glavi jer vas može zaštititi od velikih ozljeda, a u ponekim slučajevima može vas spasiti i od smrti. 

Osim nje i ostalih komada odjeće, važne su i biciklističke rukavice. One su posebno važne ako planirate voziti dulje rute jer će vas zaštititi od bolnih ruku, a vrlo vjerojatno i od žuljeva. Zato u nastavku pročitajte nešto više o njima. 

Osnovne karakteristike biciklističkih rukavica

Kada se kupuju biciklističke rukavice, morate paziti da su zadovoljena tri glavna uvjeta, a to je da sa one:

  • Prozračne
  • Lagane
  • Udobne

Svakako dobro obratite pozornost na sve tri karakteristike pri kupnji kako kasnije tijekom vožnje ne biste imali problema. Naime, većinu vožnje ćete ih imati na ruci pa je važno da su vam udobne na rukama. Ako budu premale ili prevelike, mogle bi vam utrnuti šake.

najbolje bisiklistične rukavice
Bez obzira jeste li amater ili profesionalac, preporuka je da imate barem osnovnu biciklističku opremu kada se vozite.

Kako se ne biste pretjerano znojili, važno je da su rukavice za bicikliste prozračne. To je pogotovo važno prilikom vožnje u ljetnim mjesecima.

Različite vrste u moto trgovinama

U trgovinama s motoopremom uglavnom možete pronaći dvije vrste rukavica za bicikliste, a to se one s gelom ili one s memorijskom pjenom. Najkvalitetnije su one koje imati jedan ili više jastučića s nekim od tih ispuna. Oni sprječavaju bolove u rukama, a ujedno i dobro apsorbiraju udarce. Oni skuplji modeli uglavnom imaju puno više jastučića pa će vam takve biciklističke rukavice još bolje pristajati. 

Zato, ako si to možete priuštiti, svakako se odlučite za one skuplje modele jer će vam biti puno ugodnije nakon dugih vožnji.

Kupnja u online trgovinama motoopremom

Biciklisti se danas sve više odlučuju na kupnju biciklističke opreme u online trgovinama. Tome je tako zbog iznimno velikog asortimana na jednom mjestu, a nerijetko i niže cijene od onih u fizičkim trgovinama. Isto je i kada je u pitanju kupnja biciklističkih rukavica. U samo jednoj web trgovini ćete pronaći veliki broj različitih modela.

Naravno, mana ovakvog načina kupnje je to što ih nećete moći probati prije kupnje, ali sve druge prednosti navladavaju ovaj način kupnje. Zbog toga je prodaja moto opreme na ovaj način iz godine u godinu sve veća.

Postovi iz iste kategorije: