Vježbanje, treninzi i odlazak u teretanu danas su velik dio svakodnevice mnogih ljudi. Osim pozitivnih učinaka na zdravlje, mnogim ljudima veliku motivaciju daju i postepene, ali vidljive promjene na njihovom tijelu. 

Čvrsti mišići nogu jedan su od prvih ciljeva koji si mnogi postave odmah na početku, a da biste učvrstili mišiće na nogama potrebno je samo malo truda i strpljenja. I ono što je najbitnije: ne smijete odustati.

Vježbajte kod kuće

Učvrsite mišiće na nogama kod kuće, bez ikakvih dodatnih pomagala i sprava. Vježbe poput podizanja zdjelice, čučnjeva, klasičnog izdržaja, sjedenja uza zid, podizanja nogu i podizanja na prste ne zahtijevaju od vas nikakve dodatne sprave osim podloge za vježbanje, zida za podupiranje i vašeg tijela, pa ih lako možete odraditi i sami kod kuće. 

Najefikasniji način treniranja je treniranje u intervalima, koje će vam dopustiti maksimalno korištenje mišića uz kratke pauze u kojima možete uloviti dah. Jednostavno odaberite pet do sedam vježbi koje ćete odraditi u intervalima od 30 do 60 sekundi s nekoliko sekundi odmora između svake vježbe, a cijeli ciklus ponovite barem tri puta. Ovakvo intenzivno i kratko vježbanje lako će se uklopiti u svaku dnevnu rutinu.

Vježbajte svaki dan

Dobra stvar kod vježbanja mišića nogu jest to što veoma lako u svakodnevni život možete uključiti vježbe za učvršćivanje mišića na nogama. Prije svega, iskoristite lijepo vrijeme kada ga ima te u svoju dnevnu rutinu ubacite više hodanja ili pak vožnje biciklom. 

Vježbanja mišića nogu

Imate li mogućnost barem nekoliko puta tjedno zamijeniti vožnju autom javnim gradskim prijevozom vožnjom biciklom, osigurati ćete si dobru i redovitu vježbu kojom ćete lako učvrstiti mišiće na nogama tijekom vremena, bez da ste pritom morali uistinu vježbati.

Dopustite mišićima nogu dovoljno odmora

Vrijeme regeneracije jednako je važno kao i vrijeme treniranja, stoga želite li učvrstiti mišiće na nogama, svakako u svoj plan vježbanja uračunajte i vrijeme predaha. Generalno govoreći, mišići početnika brže se regeneriraju, no svejedno im je između treninga važno dati nešto vremena, ako ništa drugo, zbog boli od upale mišića, koja će biti tim gora ako s treninzima pretjerate. To ne znači da uopće ne smijete trenirati – u te dane umjesto nogu, možete se koncentrirati na druge dijelove tijela. 

Brijači i depilatori su mali električni prijatelji svake žene koja želi pokazati svoje lijepo oblikovane noge, nakon je puno vježbala, da bi učvrstila mišiće na nogama.

Birajte korekcijske naočale koje će vam odgovarati. Razmak zjenica je vrlo važan parametar jer centar svake leće na naočalama mora biti točno ispred sredine zjenice. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: