Ručni sat mnogima je neizostavan dodatak u svakodnevnom životu. Bilo da ga nosite zbog mode i stila ili vam je pak važnija funkcija jednostavnog praćenja vremena, uvijek je dobro imati ručni sat uz sebe. Muški ručni satovi mogu se pronaći u nizu različitih stilova, pa je ponekad odabir težak.

Uz različite stilove, dostupni su i brojni proizvođači pa će mnogim muškarcima odabir idealnog modela biti još više otežan.

Obratite pozornost na dizajn ručnog sata

Prva stvar koju ćete primijetiti kad je u pitanju muški ručni sat je njegov dizajn. Upravo radi toga, dizajn je jedna od prvih stvari na koje trebate posvetiti pozornost kada odabirete muški sat. Općenito, što je on jednostavniji, to će se bolje uklapati uz razne kombinacije – od sportskog i opuštenog pa sve do elegantnog izgleda – pa čak i odijela. 

Danas je većina muških ručnih satova pogonjena baterijom

Ipak, jednostavni muški ručni satovi ne nude toliko opcija prikaza poput:

  •  datuma
  •  dana u tjednu
  •  sekundi itd.

Ako su vam ti dodatci bitni, minimalistički modeli neće biti za vas. U tom slučaju, elegantniji modeli aviator, diver i vojnih satova također mogu poslužiti.

Provjerite i mehanizam ručnog sata

Danas je većina muških ručnih satova pogonjena baterijom, što je odlična opcija za sve koji ne žele dodatnu brigu navijanja i brige. Osim što je briga oko održavanja manja, baterije muških ručnih satova imaju vijek trajanja od 1 do 3 godine, a vremensko odstupanje im je samo oko 5 sekundi mjesečno pa ćete se u takav modeluvijek moći pouzdati. 

Mehanički muški sat je odlična opcija za ljubitelje vintage stila.  Najčešće se svako toliko moraju naviti, iako neki modeli imaju mogućnost pretvaranja kinetičke energije za namotavanje opruge za navijanje. Ipak, imajte na umu da su ovi satovi mnogo skuplji, a vremensko odstupanje može biti puno veće

Čitajte i sljedeći članak: Naočala za kompjuter pomažu u smanjenju naprezanja oči

Naočala za kompjuter su namijenjena svim uzrastima, a njihova je glavna svrha uklanjanje neugodnih simptoma koji su nastali kao posljedica stalnog gledanja u ekran. 

Pametni uređaji za prikaz vremena

Osim klasičnih muških ručnih satova, danas se na tržištu nude i pametni muški satovi, koji osim prikaza vremena nude i mnoge druge opcije. Općenito su skuplji od klasičnih modela, a najčešće se moraju puniti barem svakih tri do četiri dana. No, osim prikaza vremena mogu se priključiti na mobitel te vam prikazivati obavijesti i pratiti količinu kretanja i tjelesne funkcije tijekom dana, što je odlična opcija za sve koji uživaju u treninzima i vježbanju, ili pak samo žele imati detaljniji uvid u stvari poput potrošnje kalorija i otkucaja srca.

Čitajte i sljedeći članak: Idealne za jesensko vrijeme – softshell jakne

Postovi iz iste kategorije: