Ako su rad za računalom i gledanje u mobitel vaša svakodnevica vjerujemo da ste već i sami osjetili koliko gledanje u ekran smeta vašim očima. Ljudske oči nisu stvorene za kontinuirano opterećivanje bliještanjem ekrana, a s vremenom taj teret gledanja u ekran može napraviti i veću štetu na vidnom polju.

Dugo vremena gledanja u ekran umora oči

Ako želite smanjiti zamor očiju i olakšati neizbježno gledanje u ekran vrijeme je da isprobate posebne naočale za zaštitu od gledanja u plavi zaslon. Naočala za kompjuter su namijenjena svim uzrastima, a njihova je glavna svrha uklanjanje neugodnih simptoma koji su nastali kao posljedica stalnog gledanja u ekran. 

Kvalitetne naočale za kompjuter
Ako izaberete kvalitetne naočale za kompjuter omogućit ćete oku da filtrira plavu svjetlost do određene valne duljine i tako smanjiti zamor očiju i spriječiti narušavanje svog prirodnog ritma.

Zaštititi se od simptoma plave svjetlosti

Mnogo ljudi je uvjereno da su posljedice dugotrajnog sjedenja i gledanja u zaslon striktno vezane uz kralježnicu i tjelesnu posturu, ali postoji i velik broj simptoma nastalih kao posljedica gledanja u ekran, a to su:

  • suhoća oka
  • osjećaj pečenja i svrbeži
  • zamućenje vida
  • crvenilo i iritacija oka
  • a često i glavobolja

Dugotrajno sjedenje za računalom tako može uzrokovati i bolove u leđima, ali i probleme s vidom. Ovi simptomi će se pogoršati u još ozbiljnije probleme ako se nastavi s gledanjem u ekran bez odgovarajuće zaštite. Zbog toga su naočala za kompjuter odlično rješenje problema!

Za rješavanje ovog problema ne treba niti puno novaca niti puno vremena jer postoji odličan alat koji rješava problem gledanja u plavi zaslon. Govorimo o naočalama za kompjuter, koja su napravljena kako bi očuvala zdravlje očiju, olakšala dugotrajno gledanju u zaslon i uklonila neugodne simptome koje takav rad donosi.

Naočala za kompjuter sprječavaju oštećenje vida

Naočala za kompjuter ima stakla izrađena od dva sloja: 

  • antirefleksni zaštitni sloj
  • filter plavog svjetla

Antirefleksni sloj je vrsta premaza za staklo koja će umanjiti odsjaj ekrana poništavajući refleksiju koja nastaje na obje strane stakla, i unutarnjoj i vanjskoj. Nemojte strahovati da će taj sloj utjecati na kvalitetu vida jer naočale i dalje propuštaju pravu količinu svjetlosti. Zašto je ovaj antirefleksni sloj dobar za vaše oči? Jer umanjuje naprezanje oka i tako sprječava stvaranje čitave lepeze neugodnih simptoma.

Imaju filter plavog svjetla

Filter plavog svjetla također je vrlo bitan za vas jer je upravo plava svjetlost glavni protivnik biološkog ritma kojeg tijelo ima i čije remećenje može dovesti tijelo u nepovoljan položaj. Plava svjetlost ekrana vrlo je intenzivna i našem mozgu šalje signale koji ga razbuđuju pa je filtar plavog svjetla najbolje rješenje za održavanje funkcionalnog biološkog ritma. 

Ako izaberete kvalitetne naočale za kompjuter omogućit ćete oku da filtrira plavu svjetlost do određene valne duljine i tako smanjiti zamor očiju i spriječiti narušavanje svog prirodnog ritma.

Postovi iz iste kategorije: