Danas postoje brojni predmeti prema kojima netko može nekoga smatrati uspješnim. Primjerice, nečiji dobar automobil će netko smatrati odličnim simbolom uspješnosti. No, postoje i brojne manje stvari koje kod drugih mogu stvoriti slične asocijacije. Jedan od njih je i ručni sat.

Dolaze u raznim oblicima, bojama i izvedbama. Ali već odavno postoje određeni proizvođači satovi za čije modele se zna da su vrlo skupocjeni, primjerice Rolex, Hublot i sl. Pa mnogi kad vide takve satove na nečijoj ruci, automatski pomisle da su te osobe vrlo uspješne, što ne mora uvijek biti baš tako.

Veliki izbor ručnih satova  u trgovinama

Odlučite li se danas kupiti ručni sat, a ne znate točno što tražite, izbor neće biti nimalo lak. Naime, postoje brojne trgovine koje prodaju isključivo ručne satove, ali izbor nikad nije bio veći. Brojni proizvođači, od onih najskupljih pa do onih nešto pristupačnijih, ali i brojni modeli svakog proizvođača. Isto tako, modeli se s vremenom mijenjaju pa primjerice kupite li danas neki ručni sat, vrlo vjerojatno ga više nećete pronaći u prodaji za nekoliko godina.

Mehanizmi ručnih satova

Ručni sat može koristiti različite vrste mehanizama. Mnogi upravo prema njima traže onaj idealni model za svoje potrebe. Danas tako možete odabrati ručne satove s nekim od sljedećih najčešće korištenih mehanizama:

  • Kvarcni

Za rad ovog mehanizma potrebna je baterija i kada se ona istroši, potrebnu ju je zamijeniti. To možete učiniti sami ili možete otići kod urara da vam je zamijeni.

  • Mehanički

Kako bi ovaj mehanizam funkcionirao, potrebno je ručno navijanje. Najčešće se za to koristi kotačić s jedne strane sata koji je potrebno povremeno navinuti.

  • Automatski

Brojni moderni ručni satovi koriste upravo ovaj mehanizam. Riječ je o mehanizmu koji se navija samostalno, odnosno navija se vašim nošenjem na ruci i samim pokretima ruke.

Brojni proizvođači ručnih satova

Danas je tržište prepuno proizvođača ručnih satova, no određeni brandovi su s vremenom stekli reputaciju kao izvrsnih. Njihovi modeli su nerijetko dosta skuplji od drugih, no riječ je o modelima koji su vrlo precizni, kvalitetni i vrlo vjerojatno takav ručni sat više nećete morati mijenjati. Stoga, imate li dovoljno novca, svakako pogledajte što vam nude proizvođači poput Rolexa, Festine, Casia, Omege, Breitlinga i sličnih.

https://www.youtube.com/watch?v=dLjZDpl8OzY

Postovi iz iste kategorije: