Začetak majica s natpisima započinje s popularizacijom klasičnih bijelih majica kratkih rukava koje su se najprije pojavile kako sastavni dio uniforme američke mornarice, a kasnije su dobile i političku ulogu te je došlo do razvoja majica s natpisom. 

Majica s natpisom
Želiš li imati neki zanimljiv i unikatan odjevni predmet, napravi svoju majicu s natpisom.

Naime, smatra se kako je prva majica s natpisom napravljena 1939. godine u filmu Čarobnjak iz Oza, no ipak prvom službenom majicom s natpisom smatra se ona napravljena za naslovnicu magazina Life (1942.). Na toj majici bila je otisnuta reklama za školu za rukovanje vatrenim oružjem koju je vodilo Američko ratno zrakoplovstvo. Upravo tada poslana je prva socijalno angažirana poruka uz pomoć ovog odjevnog predmeta.

Vrhunac popularnosti majica s natpisima

Majice s natpisima svoj su vrhunac popularnosti dosegle u vremenu pojave majica s logom bendova. Naime, 60-ih godina na vrhuncu popularnosti Beatlesa svi su htjeli nositi majice s njihovim likovima. 70-ih godina, u vrijeme Woodstocka i najvećih ostvarenja rock glazbe, bendovi počinju prodavati majice sa svojim logom ili fotografijom i to u svrhu promocije.

U to vrijeme nerijetko su se na majicama fanova mogli vidjeti crveni isplaženi jezici Rolling Stonesa, optička prizma Pink Floyda, cepelin Led Zeppelina i drugi znakovi koje su ljudi rado nosili kako bi svima dali do znanja što slušaju, a samim time i otkrili kakav stav imaju prema svijetu.

Logomanija

Osamdesete godine prošlog stoljeća obilježila je logomanija. Majice s natpisima, odnosno svojim logoima prve su počele prodavati tvrtke poput:

  • Nikea, 
  • Adidasa, 
  • Guessa
  • Louis Vuittona

Takve majice s natpisima nisu imale nikakav socijalni angažman koji je zapravo ključan kod njih, već su isključivo bile dijelom trenda. Majice s logom za cilj su imale pokazivanje društvenog statusa, a nikako iskazivanje pobune, revolta ili stava prema svijetu. 

Napravi sam svoju majicu

Želiš li imati neki zanimljiv i unikatan odjevni predmet, napravi svoju majicu s natpisom. Danas na internetu postoje brojne tvrtke koje vam nude mogućnost da sami osmislite dizajn svog omiljenog odjevnog predmeta. Osim što ćete moći odabrati modele s kratkim ili dugim rukavima, boju i materijal, moći ćete odabrati i željeni natpis, sliku ili nešto treće što će vam tvrtka otisnuti. 

Na ovaj način ćete dobiti unikatnu majicu kakvu ćete samo vi nositi.  Osim ako se nekome baš jako svidi kada je vidi pa pokuša napraviti istu takvu korištenjem usluga neke tvrtke koja to omogućuje.

Čitajte i sljedeći članak: Kvalitetna sportska odjeća za trening u svako doba

Personalizirane pregače su odličan poklon. Prošla su vremena kad su žene kuhale više od muškaraca. Hvala Bogu na tome! Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: