Kvalitetno osvjetljenje prostora itekako može utjecati na atmosferu u njemu, učiniti ga vizualno prostranijim, modernijim i ugodnijim za boravak. Ipak, dobro osvjetljenje također može utjecati i na jednostavniji i ugodniji rad te vas dugoročno gledano također zaštititi od problema s vidom.

Upravo iz tog razloga, veoma je bitno odabrati kvalitetnu rasvjetu koja će vam pomoći ostvariti sve ciljane efekte – stolne lampe jedan su od najboljih načina da to učinite.

Multifunkcionalna rasvjeta

Iako stolna lampa imenom implicira kako je dizajnirana samo za stolove, istina je da ona nude mnogo više fleksibilnosti od toga. Cjenovno pristupačne, moguće ih je pronaći u širokom spektru dizajna, što znači da ćete ih lako moći uklopiti u prostor – ili pak odabirom nekoliko različitih dizajna, prostor učiniti zanimljivijim.

Lako ih možete uklopiti uz bilo koji komad namještaja, bilo da se radi o stoliću za kavu, polici ili uzglavlju kreveta. Ipak, prije no što se bacite u kupnju, bitno je da razmislite o tome što točno želite.

Na radnom stolu

Tražite li stolnu lampu za radni stol, pogotovo ako se radi o prostoru za učenje ili izvođenje sitnih poslova koji traže dobru vidljivost, važno je da odaberete fleksibilan model s fokusiranim svjetlom. Takve modeli često dolaze na podesivim držačima, kojima ju je moguće približiti ili udaljiti od radne površine. Time se  kontrolira jačina i fokusiranost svjetla na radnoj površini što je veoma važno za jednostavniji rad.

Uz to, stolna lampa za radni stolo često dolazi s dodatcima koji omogućuju montažu na rub stola, kako bi ona zauzimala što manje prostora na radnoj površini.

U prostorima za opuštanje u domu

Stolna lampa jedan je od najboljih dodataka za prostore poput dnevnog boravka ili spavaće sobe, pogotovo ako niste baš sigurni u svoje želje. One predstavljaju fleksibilno i mobilno rješenje, jer ih uvijek možete razmjestiti po sobi kako vam je po volji.

Najbolje se odlučiti za one koje raspršuju svjetlost jednoliko te ne blješte direktno u oči. Žarulja skrivena iza sjenila i uperena prema stropu najbolji je oblik za ambijentalnu rasvjetu. Stolne lampe pružaju odličnu ambijentalnu rasvjetu za odmor, opuštanje i druženje, a kombinirate li ih više u prostoru, u potpunosti možete kontrolirati količinu i izvor svjetla upravo onako kako želite.

 

Postovi iz iste kategorije: