LED svjetiljke već se dugo koriste u domovima iz čisto praktičnih razloga. One troše do 80 % manje električne energije od klasičnih svjetiljki i imaju savršen svjetlosni spektar. Osim toga, životni vijek LED svjetiljke je više od 10 godina. 

No, LED rasvjeta ne bi trebala služiti samo za osvjetljavanje interijera kuća i stanova. Danas se vrlo često koriste LED vanjska svjetla, posebice LED reflektori, koji mogu biti idealno rješenje za brojne primjene na otvorenom.

LED reflektori su odično rješenje za osvjetljenje

LED reflektori su standardna i moderna svjetla koja se koriste za osvjetljavanje različitih vanjskih prostora. Na tržištu je moguće birati između LED reflektora različitih snaga i boja. Ako su vam LED vanjska svjetla potrebna samo povremeno, primjerice prilikom noćnog ulaska u garažu, možete se odlučiti i za rasvjetna tijela sa senzorom pokreta, čime ćete dodatno uštedjeti novac. 

50 W (jeftini) i 30 W (skupi) LED reflektor. Rastavljanje i pregled LED vanjskih svjetala

LED vanjska rasvjeta je sigurna i ekološki prihvatljiva opcija koju bi svatko trebao uzeti u obzir prilikom uređenja vrta, dvorišta ili balkona.

Razmislite o svojim potrebama za rasvjetom

Prvo o čemu trebate razmisliti prilikom kupnje je mjesto na koje planirate postaviti LED vanjska svjetla. Zidna i ugradbena svjetla bit će idealna za balkone jer ne zauzimaju mnogo prostora, a u isto vrijeme, ukoliko se odlučite na LED vanjska svjetla koja mogu mijenjati boju, uz pomoć njih možete stvoriti ugodnu atmosferu upravo po svom ukusu. 

Stojeća LED vanjska svjetla i svjetlosti stupovi učinit će da vaš vrt izgleda zaista glamurozno, dok će LED vanjska svjetla sa senzorom pokreta osigurati vaš trijem ili garažu, a uz to će trošiti i najmanje energije. Lampioni su ukrasna vanjska svjetla koja stvaraju posebno romantičan ugođaj, ali kada je riječ o njima potrebo je voditi računa i o vanjskim uvjetima kojima će biti izloženi. 

LED vanjska svjetla kao investicija 

Postoji mnogo različitih vrsta LED vanjskih svjetala, a odabir ovisi o tome gdje ih želite postaviti, koju svrhu za njih planirate i koliki budžet imate u planu. Važno je znati da je bilo kakva LED rasvjeta, pa tako i ona namijenjena za vanjsku upotrebu, značajno skuplja od obične rasvjete, ali na nju treba gledati kao na investiciju. 

LED vanjska svjetla
Stojeća LED vanjska svjetla i svjetlosti stupovi učinit će da vaš vrt izgleda zaista glamurozno, dok će LED vanjska svjetla sa senzorom pokreta osigurati vaš trijem i garažu, a uz to će trošiti i najmanje energije.

Jednom kad kupite kvalitetna LED vanjska svjetla, može proći i 10 godina prije nego što je potrebno kupiti nova. Naravno, zbog toga je važno izabrati ona rasvjetna tijela koja vam savršeno odgovoraju.

Postovi iz iste kategorije: