Kada su krajem 19. stoljeća usavršene LED žarulje, u veoma kratkom vremenu popele su se na sam vrh što se rasvjete tiče. LED rasvjeta danas je najraširenija i u potpunosti je zasjenila sve ostale klasične modele rasvjete. Bilo da se radi o rasvjeti prostora ili za korištenje u automobilima, LED tehnologija je sveprisutna. Razlozi za to su mnogobrojni, a kroz današnji tekst ćemo Vam iznijeti sve prednosti i mane LED rasvjete.

Prednosti LED rasvjete

Glavna potvrda za kvalitetu i bolju učinkovitost je to što su LED žarulje zamijenile gotovo sve klasične oblike rasvjete. Prednosti su im puno dulji vijek trajanja i manja potrošnja električne energije. Njihov radni vijek je od 50 do 100 tisuća sati u idealnim uvjetima, a razlog zbog čega troše znatno manje struje je što svu električnu energiju pretvaraju u svjetlost.

LED žarulje su najbolja investicija dugoročno
LED žarulje E27-4W 2700K Globo 11514

Klasična žarulja sa žarnom niti većinu energije troši na toplinu, te zbog toga troši više od 80% struje od LED žarulje. Ostale prednosti koje moramo navesti su: bolja kvaliteta svjetlosti, ne smeta im paljenje i gašenje, u nekoliko mili sekundi dostižu maksimalnu svjetlost, te za razliku od štednih žarulja koje koriste živu – nisu štetne.

H7 auto LED žarulje

Jedna od glavnih industrija koja se je prebacila na LED rasvjetu je auto industrija. Danas u svim novijim automobilima nalaze se LED žarulje, te klasične halogene sijalice više gotovo da nema nigdje za kupiti. Prednost u automobilima je što troše znatno manje energije i ne stvaraju pritisak na druge dijelove automobila.

Snop svjetlost znatno bolje osvjetljuje cestu od halogenih sijalica, a osim za rasvjetu koriste se i za neke druge dijelove automobila, poput žmigavaca ili svjetla u unutrašnjosti. Najpopularnije su H7 LED žarulje koje su već postale sinonim za rasvjetna svjetla automobila.

Kupite LED žarulje online

Prema zakonu je obavezno u automobilu imati kutijicu s rezervnim žaruljama, kako biste u slučaju da Vam svjetlo prestane raditi na putu mogli odmah zamijeniti žarulju. Ako pak planirate uređenje prostora, tada su LED žarulje najbolja investicija na dugoročno. Njihova cijena je nešto veća, no s obzirom na to da štede električnu energiju i imaju dug životni vijek, zapravo ćete uštedjeti. U Volino web trgovini možete kupiti raznu LED rasvjetu (možda će vas zanimati i LED vanjska svjetla) po najboljim cijenama i u veoma širokom asortimanu.

Postovi iz iste kategorije: