Prsten je nešto što od najbogatijih dinastija do današnjih kraljevskih porodica predstavlja moć i odvažnost, s druge strane imamo i zaručničko prstenje, koje predstavlja lojalnost i vjernost. Toliko puno simbolike i emocija stane u nešto toliko malo kao što je prsten.

Zašto su prsteni toliko skupocjeni, značajni i važni? Kao i svaka druga vrsta nakita osim te simbolike tu je prisutan i prestiž koji je više manje, isti sada kao i prije nekoliko stotina godina. Iako se sve oko nas mijenja, bogati žele da pokažu koliko su bogati, a siromašni žele da pokažu koliko se mogu praviti da su bogati.

Nakit za svakoga

Ova izreka definitivno ima čvrste temelje, ali prsteni danas mogu da se nabave toliko dobro, da je prosto tanka granica između rasipanja i pokazivanja i razumnog trošenja. Ono što je specifično za ovaj nakit da se zaista teško primijeti, naročito iz daleka, na fotografijama i slično.

Ipak, izaziva određeni efekt koji nijedan drugi nakit niti odjevni predmet ne može. Elegancija koju lijep i moderan, naročito ženski, prsten može da sakrije u sebi i na trenutak budnom oku promatrača pokaže je prosto nevjerojatan.

Kako odabrati pravi

Ako želite znati koji prsteni su dobri, a koji ne, žalimo danas vam na to ne možemo odgovoriti. Sve što nosite stvar je ličnog ukusa, pa tako i prsten, te kad govorimo o estetičkom izgledu bilo da smo prosječni ljudi ili eksperti za nakit, nikada ne možemo imati jednako mišljenje.

Prsteni su danas jako rasprostranjeni po zlatarama i drže najveću zastupljenost, pa vas možda tu jednostavno buni koji je pravi. Odmah da vam kažemo, pravi je onaj koji vam se najviše sviđa. Ako su prsteni između kojih se dvoumite namijenjeni za poklon onda je tu  dilema vjerojatno još veća…

Malo novca puno emocija

Emocije koje ćete pokloniti nekome zaručničkim ili bilo kojim drugim prstenom ne mogu se mjeriti ni karatima ni cijenom prstena, tako da neka vam to ne bude opterećavajući faktor. Izaberite ono što vam se čini najljepšim i onaj prsten koji će istinski usrećiti vašu izabranicu.

Ako vam nedostaje jedan ili više zuba, zubni implantati najbolje su rješenje. Njihova je najveća prednost ta što omogućavaju da se samouvjereno smijete, … Čitajte više …

Muškarci znaju da ručni satovi danas predstavljaju idealan modni detalj. Ako se pitate gde možete da ih pronađete, odgovor je tu na jedan klik od vas. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: