Zubna higijena veoma je važan dio svakodnevnog života. Nažalost, zbog loših navika ili loše sreće, ponekad uz sav naš trud pojavljuju se karijesi, koji lako mogu uzrokovati i mnoge druge probleme sa zdravljem usne šupljine.

U najgorem slučaju, bilo zbog starosti ili zbog kakve bolesti usne šupljine, rezultat može biti i gubitak zuba. A to, osim što se vadi često bolnim procesom, negativno može utjecati i na naše samopouzanje, pogotovo ako se radi o jednom od vidljivih prednjih zuba. Iako postoji nekoliko načina za nadomještanje izgubljenog zuba, zubni implantati, odnosno njihova ugradnja su jedna od najlakših, najdugotrajnijih opcija koji najmanje utječe na okolne zdrave zube.

Detaljnije o zubnim implantatima

Zubni implantati zapravo su umjetni nadomjesci koji se ugrađuju direktno u čeljusnu kost i tako nadomještaju korijen zuba koji nedostaje.  Sam implantat često je napravljen od biokompatibilnih materijala, kako ga tijelo ne bi prepoznalo kao strano tijelo, što može dovesti do dodatnih problema. Tako implantat srasta s kosti i time funkcionira baš kao zdravi zub u ustima.

Mnogi zubni implantati također dolaze s doživotnom garancijom te za razliku od alternative, zubnih mostova, nude trajno rješenje. Zubni implantati također sprječavanje propadanja dijela čeljusti te njenog gubitka na snazi i čvrstoći te omogućuju zadržavanje oblika lica, koje kod gubitka zuba gubi potporu. Također olakšavaju i govor, što je jedan od izazova s kojima se ljudi često sreću nakon gubitka zuba.

Kada je vrijeme za zubne implantate

Zubne implantate zapravo možete ugraditi bez obzira radi li se o gubitku jednog ili više zubi na jednom mjestu. Pozitivna strana je što kod ugradnje implantata kod gubitka jednog zuba nema potrebe za brušenjem drugih zubi, jer je zub fiksiran u čeljust. Uz to, zubni implantati se mogu kombinirati s drugim fiksnim ili mobilnim protezama.

Također, moguća je i opcija zubnih implantata s mostom kod nedostatka više zubi na jednom mjestu. Ne postoji ni dobna granica za njihovu ugradnju, pod uvjetom da se radi o trajnom zubu. Zubni implantati univerzalno su rješenje za sve kojima je gubitak zuba narušio mogućnost žvakanja, otežao govor, ali i utjecao na izgled. A protetska nadogradnja koja se postavlja na implantat osim krunice može biti i nosač za most, ali i za cijelu protezu.

Lux-Factor 4D Hyaluron krema protiv bora razlikuje se od drugih krema upravo u tome što sadrži samo 100% prirodni hijaluron. Čitajte više …

Samo ime depresija dolazi od latinske riječi i znači potištenost. Kada liječnici govore o depresiji, misle na niz srodnih psihofizičkih stanja koje karakteriziraju poremećaji raspoloženja, tj. afektivni poremećaji. Čitajte više …

Prepoznajte i spriječite paradontozu. Bakterijska infekcija koja oštećuje zubno meso, kost i ostale noseće strukture zubi naziva se paradentoza. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: