Želite li jednostavnije pratiti otkucaje srca, broj koraka u danu, potrošnju kalorija ili pak uvijek biti u komunikaciji sa svojim mobilnim telefonom, pametne narukvice odličan su i trendi gadget kojim to jednostavno možete postići.

Veliki broj različitih dizajna, boja i veličina zadovoljit će i one najzahtjevnije korisnike, a različite funkcije odgovorit će na širok niz vaših potreba. Stoga je krajnje vrijeme da svoj život obogatite jednom od ovih zanimljivih i veoma korisnih stvarčica, koje uvelike mogu olakšati brigu o vašem zdravlju te vam pomoći u povećanju efikasnosti kod vježbanja te održavanju dijete i fizičke spremnosti.

Razlika između pametne narukvice i pametnog sata

Mnogo je svakodnevnih predmeta u zadnjih nekoliko godina postalo „pametnim“, jedni od najnovijih su satovi i narukvice. Pa, iako se mogu činiti gotovo istim proizvodom, velika razlika između pametnog sata i pametne narukvice je ciljana skupina korisnika.

Pametne narukvice

Pametne narukvice najčešće dolaze u manjem i jednostavnijem dizajnu te su često opremljene brojačem koraka, otkucaja srca i sličnim senzorima. To ih čini pogodnima za korištenje prilikom fizičke aktivnosti, iako neki modeli nude opciju spajanja s mobilnim telefonom i prikaza obavijesti sa njega.

Neke čak nemaju ni opciju prikazivanja vremena, već su svedene samo na prikazivanje informacija vezanih za tjelesnu aktivnost. S druge strane, pametni sat, iako može doći opremljen raznim senzorima, često je samo ekstenzija mobilnog telefona. Nudi mogućnost zvanja, prikaza obavijesti, a nekad čak i pregledavanja internetskih stranica.

Kupnja pametne narukvice u trgovinama

Kao kod svih uređaja, važno je provjeriti što sama pametna narukvica nudi te koje od tih opcija su vam potrebne. Planirate li ju koristiti za vrijeme vježbanja, provjerite ima li mjerač otkucaja srca i brojač koraka, kao i neke druge funkcije poput analize kvalitete sna. Također, bitno je provjeriti vijek baterije, a preporučljivo je odlučiti se za one modele koji imaju opciju gašenja zaslona kada nije okrenut prema licu.

Ako vam je to potrebno, provjerite imate li mogućnost spajanja sata i mobitela putem aplikacije. Često aplikacije nude detaljniji uvid u očitanja senzora, a omogućuju i prikazivanje obavijesti na samu pametnu narukvicu. Na kraju, obratite pozornost i na sam dizajn, pogotovo planirate li ju nositi tijekom cijelog dana, kako bi se uklopila u vaš stil te ne bi izgledala kao neki čudan sci-fi dodatak (osim ako to nije ono što želite).

Postovi iz iste kategorije: